Blogs

Een zomer als nooit te voren

KNRM Lifeguards

Het zomerseizoen heb ik inmiddels achter me gelaten. In de collegebanken van de universiteit dwalen m’n gedachten af en toe nog af naar die fantastische zomer op Terschelling. 

Uitdagingen

Lifeguard Manong Kloosterman

HEJ Lifeguardfans, collega’s en collega’s in spé!

Redding Schiermonnikoog

KNRM Lifeguards

Het is alweer twee maanden geleden dat ik het mooie Schiermonnikoog heb verlaten. Inmiddels ben ik weer terug in Utrecht, wat in vergelijking tot Schiermonnikoog op een metropool lijkt. Er rijden plots weer auto’s en de wereld lijkt wel vier keer zo snel te draaien. 

Don't Drink and Drive and Swim!

KNRM Lifeguards Ameland

Zelfs na een week terug op de wal vind ik het nog terug in mijn spullen: zand! En nog steeds krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht daarvan. Het is immers zand van het strand van Ameland waar ik bijna zeven weken mocht werken en wonen! Elke ochtend de deur opendoen en in het zand stappen is een heerlijk gevoel. En vergeet de Noordzee niet, die ligt letterlijk in je voortuin! 

Trainen, trainen, trainen...

KNRM Lifeguards

4 weken lang als lifeguard werken op Ameland. Dat klonk zeker niet als een straf voor mij! Mensen helpen, informatie delen en praten over de zee, een zon zien zakken in de Noordzee, slapen en leven op het strand, maar ook natuurlijk keihard trainen! 

Kleine stap naar grote droom

KNRM Lifeguard post Ameland

Weken van te voren stond op 15 juni al groot in mijn agenda genoteerd; eerste werkdag KNRM. Eerst moest natuurlijk nog wel even de opleidingsweek gehaald worden, maar daar had ik alle vertrouwen in en met een fantastische groep hebben we ons papiertje allemaal gehaald. Na deze week had ik op dinsdag 11 juni en woensdag 12 juni nog een RWC training en zou ik op 14 juni eindelijk naar Ameland gaan.

Derde keer Schiermonnikoog, blijft dat interessant?

KNRM Lifeguards

Als iemand me vraagt waar ik naartoe ga op vakantie, is het antwoord nu al een paar jaar: Lifeguard ‘spelen’ op Schiermonnikoog! ‘Dat zal wel rustig zijn he?’ Is dan vaak het antwoord. Inderdaad, dat zou je verwachten. Maar ook op Schier is het leven van een KNRM Lifeguard zeer gevarieerd. 

LCL, wie is dat?

KNRM Lifeguards Ameland

Als Lokale coördinator Lifeguards, LCL, van de KNRM ben je het eerste aanspreekpunt op het eiland met betrekking tot alles wat met lifeguards en de strandveiligheid te maken heeft.

Ik ben naast het aanspreekpunt motivator, coördinator en af en toe in de rol als vader en moeder van de jongelui die op Ameland deze zomer werken. 

RWC training Wijk aan Zee

Vertel je buurvrouw, je broertje, of je collega dat je een waterscooter opleiding gaat volgen, en zie hun gezichtsuitdrukkingen veranderen naar bewondering (bij je buurvrouw), jaloezie (bij je broertje), of allebei (bij je collega). Nadat ik zelf de basisopleiding Rescue Water Craft (RWC) heb doorlopen, kan ik heel simpel zeggen: gelijk hebben ze! 

Leerzame rijtraining op Vlieland

4x4 opleiding Vlieland

Afgelopen week vond op Vlieland de eerste rijvaardigheidstraining voor de 4WD en ATV plaats. Vanaf komend seizoen is het voor de chauffeurs van de voertuigen verplicht om deze training gevolgd te hebben. Behalve eenduidig gebruik hoopt de KRNM dat door de training komend seizoen minder schade zal worden gereden met de voertuigen. 

Pagina's