Blogs

Red jezelf! - lifeguards in actie op het strand

Terschelling KNRM Lifeguards

De zee neemt en de zee geeft. De strandwacht houdt in juli en augustus dagelijks toezicht bij Paal 8, Midsland aan Zee en Formerum aan Zee maar ondanks hun wakend oog gaat het soms mis. Het is van levensbelang dat de lifeguards er zijn, gelukkig de laatste jaren ondersteunt door de KNRM. Op drukke dagen redden ze tientallen mensen uit het water. Vaak blijkt dat onwetendheid en geen inzicht hebben in de werking van de zee dan meespeelt.

Een dagje Terschelling en kennis over zeedieren

Kompaskwal

Afgelopen twee jaar heb ik (Caloe van Dijk) tijdens de KNRM selectiedagen samen met mijn collega Johan geholpen om geschikte lifeguards te selecteren voor het zomerseizoen. Het leek mij leuk om jullie als lifeguards een dag te bezoeken, ervaren hoe een dag als lifeguard verloopt. Samen met Linde heb ik de strandposten op Terschelling bezocht en veel gezien. 

Waddenexcursie Ameland

Wadlopen Ameland

Afgelopen zondag zijn alle Lifeguards van Ameland een waddenexcursie gaan volgen onder leiding van Lokale Coördinator Lifeguards (LCL) Jan Verbiest. Direct na het werk gingen we naar het Wad. Daar stond Jan klaar in vol ornaat, nauwelijks te herkennen. Ook stonden hier allemaal schoongemaakte schoenen voor ons klaar.

Word Lifeguard in de zomer in Nieuw Zeeland (December-Februari)

Lifeguards New Zealand

Hallo, mijn naam is Dorothee Lampe en ik woon en werk in Nieuw Zeeland bij Surf Lifesaving Northern Region. Mijn taak is om zoveel mogelijk schoolkinderen in de Northern Region van Nieuw Zeeland te onderwijzen over de risico’s en gevaren van het strand en de oceaan.

NK surf assisteren in Zuid Frankrijk

In April kregen Laurens en ik te horen dat we de KNRM twee lifeguards zocht om mee te gaan met het NK surf naar Zuid-Frankrijk om te assisteren bij het evenement. Dit klonk voor Laurens en mij, beide fanatieke surfers, als muziek in de oren: Zuid-Frankrijk? Lifeguard? (Surfen?!) Daar moeten we bij zijn! We hebben ons gelijk aangemeld.

Een zomer als nooit te voren

KNRM Lifeguards

Het zomerseizoen heb ik inmiddels achter me gelaten. In de collegebanken van de universiteit dwalen m’n gedachten af en toe nog af naar die fantastische zomer op Terschelling. 

Uitdagingen

Lifeguard Manong Kloosterman

HEJ Lifeguardfans, collega’s en collega’s in spé!

Redding Schiermonnikoog

KNRM Lifeguards

Het is alweer twee maanden geleden dat ik het mooie Schiermonnikoog heb verlaten. Inmiddels ben ik weer terug in Utrecht, wat in vergelijking tot Schiermonnikoog op een metropool lijkt. Er rijden plots weer auto’s en de wereld lijkt wel vier keer zo snel te draaien. 

Don't Drink and Drive and Swim!

KNRM Lifeguards Ameland

Zelfs na een week terug op de wal vind ik het nog terug in mijn spullen: zand! En nog steeds krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht daarvan. Het is immers zand van het strand van Ameland waar ik bijna zeven weken mocht werken en wonen! Elke ochtend de deur opendoen en in het zand stappen is een heerlijk gevoel. En vergeet de Noordzee niet, die ligt letterlijk in je voortuin! 

Trainen, trainen, trainen...

KNRM Lifeguards

4 weken lang als lifeguard werken op Ameland. Dat klonk zeker niet als een straf voor mij! Mensen helpen, informatie delen en praten over de zee, een zon zien zakken in de Noordzee, slapen en leven op het strand, maar ook natuurlijk keihard trainen! 

Pagina's